loading...
سینما بروز

بخش‌های باقی‌مانده فیلم عطاران که حدود 30 درصد است  در تهران و مشهد جلوی دوربین خواهد رفت. بخش‌هایی از قصه در مشهد می‌گذرد زیرا یکی   

http://30nemairan.eu/images/30nemairan/pic/HP/NewZ/attaran.jpg

   شخصیت‌های داستان در این شهر زندگی می‌کند

بنابراین گزارش، پیش تولید فیلم اواخر ماه و ظرف دو هفته انجام می‌شود و به گروه بازیگران و عوامل پشت تولید اضافه خواهد شد.
در بخش‌های مربوط به ایران فیلم علاوه بر حضور چهره‌های مطرح سینما از چهره‌های جدید نیز استفاده می‌شود. بخش‌های ابتدایی داستان که شخصیت اصلی راهی کن می‌شود در تهران جلوی دوربین‌می رود. طبق برنامه ریزی انجام شده فیلم ظرف 25 جلسه جلوی دوربین خواهد رفت. مدیریت فیلمبرداری فیلم بر عهده احمد احمدی است.  
در حال حاضر  محمد توکلی (تدوینگر فیلم خوابم میاد) مشغول تدوین تصاویر مربوط به فرانسه است ، مرحله راف کات سکانس‌های فرانسه به اتمام رسیده و به زودی به مراحل فاین کات می‌رسد. «رد کارپت» در ستایش از انسان و سینماست.
سایر عواملی که در فرانسه  برای ساخت این فیلم همکاری داشته‌اند عبارتند از:
 موسیقی متن: حمیدرضا صدری/ صدابردار همزمان:رود ریگو الی سا/ دستیاران کارگردان: جمال هاشمی ، آنابلا ما چالت/ پشتیبانی تولید بخش فرانسه:کارلا لارسون / مدیر تهیه بخش فرانسه: مارک انصاری/ عکاس: اندره گیل برتو /دستیار فیلمبردار: اریک پیلون /تدارکات: حمید قلیچ خانی،محمد رضا عرب/ صحنه و لباس بخش فرانسه :کیوان مقدم /اجرا صحنه و لباس: نور شمس ، ماریلو مینگ لانا ، وحید کرمی/ پذیرایی: شاین شالوین ، رزیتا شالوین/ حمل و نقل: دامین چدویل ، الکس آلفردو / با سپاس از: بنیاد سینمایی فارابی (آقایان حسن نجاریان ، امیر اسفندیاری)/مجری طرح: احمد احمد

سينما بايد تصويري و اقعي از روحانيت ارائه كند

نبايد تنها در قالب ديني و طنز به قشر روحانيت نگاه كرد.

سينما بايد تصويري و اقعي از روحانيت ارائه كند


تا يك دهه پيش تصويري كه سينماي ايران از روحانيت ارائه مي داد ؛ معمولا كليشه اي و تكراري تا اينكه با توليد و ساخت چند پروژه ي سينمايي با محوريت روحانيت براي اولين بار اقدامي جدي در جهت شناخت بهتر و ملموس تر از روحانيون صورت گرفت.

همايون اسعديان كارگردان فيلم سينمايي (طلا و مس) در گفتگو با خبرنگار سينما خبر از ارائه تصويري متفاوت از اين نقش در سينما و تلويزيون مي گويد : در چند فيلمي كه موفق شدند در اين زمينه كار كنند و راجع به روحانيت يا حداقل اينكه يك شخصيت روحاني يكي از كاراكترهاي قصه را تشكيل مي داد . اتفاقا باعث شده كه اين قشر براي مردم ملموس تر شود و احساس كنند به آنها نزديك هستند و باهاشون ارتباط برقرار كنند و قطعا اين فيلم ها همچون زير نور ماه و ‌طلا و مس طبيعتا  در شناساندن اين طيف از حامعه سهم بسزايي داشته و باعث شده روحانيت از حالت فرازميني به يك حالت واقعي تر تبديل شود و اينكه قشر روحاني با ديگر طبقه هاي اجتماعي فرقي ندارد و مانند مردم زندگي خصوصي خود را دارد و از مشكلات و  درگيري هاي خاص خودش برخوردار است و نبايد فقط در قالب سياسي و حكومتي به اين قشر نگاه كنيم.

***

 با توجه به بضاعت بالا و مهم بودن اين قشر حتما بايد آثار نمايشي از اين گروه اجتماعي ساخته شود.

عليرضا افخمي كارگردان فيلم تلويزيوني «او يك فرشته بود» در گفتگو با خبرنگار سينما خبر با توجه به دلايلي كه مانع پرداخت فيلمسازان به اين قشر از جامعه مي شود؛ تصريح كرد: با وجود اين حساسيت ها همچنان قشر روحاني ، اينقدر بضاعت دارد و اينقدر هم هستند اين گروه اجتماعي كه بايد در آثار اجتماعي حتما بايد به آن پرداخت شود و بايد اين خطرات را به جان بخريم ، جنبه هاي انتقادي كه احتمالا در رفتار و حركات وجود دارد به آنها متذكر شويم و در عين حال جنبه هاي مثبت حضور آنها را در بطن اجتماع و كارهاي مفيدي كه براي مردم انجام مي دهند را قدرداني كنيم.

***

 بازي در نقش روحانيت مستلزم مطالعه و تحقيق است

فخرالدين صديق شريف بازيگر پيشكسوت سينما و تلويزيون در گفتگو با خبرنگار سينما خبر از اولين بازي خود در نقش يك روحاني و از ويژگي هايش براي بازي در اين نقش گفت : من در سال 1361 اولين نقش را با بازي در شخصيت سيد جمال الدين اسدآبادي شروع كردم و در كارهاي وزير مختار ،‌ پهلوانان نمي ميرند ، پيامك از ديار باقي و اخراجي ها نقش روحاني را ايفا كرده ام . پذيرش اولين نقش روحاني به جهت ويژگي هاي چهره اي من بود كه در كتابها تصاويري كه از سيد جمال الدين اسدآبادي مشاهده كردم شباهت بسيار زيادي به اين شخصيت دارم به خصوص كه آقاي عبدالله اسكندري تست گريم اين شخصيت را بر روي صورت من انجام دادند و باعث بازي من در اين نقش شد و پس از آن طبق روال هميشگي سينما و تلويزيون ما ،‌نقشهاي مشابه آن به من پيشنهاد شد و كار كردم.

در ادامه صديق شريف از معيارهاي انتخاب براي بازيگري در اين نقش توضيح داد : مهم ترين مسئله دقت است ، دقت در رفتار ، دقت در نوع گويش ، دقت در نشست و برخاست و دقت به تمام اكت هاي يك روحاني در جامعه مي تواند داشته باشد . نوع صلابت كلام و نرمش در گفتار همه ي اين ها از نظر من بايد مورد توجه قرار بگيرد و اگر شخصيت هاي خاصي باشند حتما نياز به مطالعه و تحقيق دارد.

***

 تصوير روحانيت نبايد تصنعي باشد.

حجت الاسلام نائيني منتقد سينما در گفتگو با خبرنگار سينما خبر در رابطه با تصوير روحانيت در سينما گفت:‌ اين ضعف نگاه و ضعف شناخت  عدم آگاهي از قشر روحانيت موجب مي شود كه معمولا اگر تصويري از يك روحاني ، طلبه يا مبلغ ديني ترسيم كنند يك چهره اي تصنعي باشد. در اين سالهاي اخير ،‌ مشخصا 3 فيلم سينمايي " زير نور ماه ، مارمولك و طلا و مس" در رابطه با روحانيت ساخته شد و در سينماها به روي پرده رفت. فيلم زير نور ماه يك نگاه صحيح و واقع بينانه نسبت به روحانيت و طلاب علوم ديني داشت لذا فيلم اثرگذار و موثري بود و به صورت يك فيلم كاملا تصنعي و صرف موعظه كردن ساخته نشد. در فيلم طلا و مس نيز كارگردان بهترين قالب را براي پرداخت به زندگي يك روحاني و به تصوير كشيدن آن داستان درباره ي قشر روحانيت و طلبگي اما به شكلي زيبا اين مسئله را مطرح كردند و عشق حقيقي را به تصوير كشيدند. اما متأسفانه در فيلم مارمولك ، عدم شناخت درست از روحانيت و طلبه ها آسيب هاي جدي به كليت داستان وارد كرد و نه تنها آن ادعايي كه داشتند برايشان محصل نگرديد بلكه يك حالت بسيار بدي در خيلي از موارد در ذهن مخاطب قرار دارد و مخاطب آنچه كه مي خواست متأسفانه برداشت كرد .

نائيني در خصوص پرداخت به زندگي روحانيت با وجود موانع و رعايت خطوط افزود: يكسري از موانع و محدوديتها عمومي هستند؛ به عنوان مثال: عدم تمسخر ، عدم اهانت ، عدم غرض ورزي اما خط قرمز خاصي كه بتوان نسبت به روحانيت برشمرد و تصوير كرد به همين معناست كه ما واقعا آنها را به عنوان يكي از افراد جامعه ببينيم و در عين حال محدوديت هاي كه آنها دارند را به درستي درك كنيم كه وظيفه اي سنگيني دارند. براي از بين بردن اين موانع بايد از نزديك زندگي بسياري از روحانيون و طلاب را ببينيم كه همان مشكلات و دغدغه هاي زندگي مردم عادي را دارند در عين حال از سر اخلاص و دلسوزي در راه اصلاح جامعه و ترويج معارف الهي قدم بر مي دارند. 

«زندگي جاي ديگري است» جلوي دوربين مي‌رودفهرست عوامل اين فيلم تکميل شده و بازيگران اين روزها مشغول تمرينات روخواني هستند. طبق برنامه ريزي انجام شده «زندگي جاي ديگري است» هفته آينده در تهران جلوي دوربين مسعود سلامي مي رود.

حامد بهداد، نيکي کريمي، يکتا ناصر و پارسا پيروز فر چهار بازيگر اصلي اين فيلم هستند. به غير از اين بازيگران، «زندگي جاي ديگري است» چند بازيگر فرعي نيز دارد که اين هفته معرفي خواهند شد. 

بر اساس گزارش باني فيلم، فيلمنامه اين فيلم را منوچهر هادي به همراه بابک کايدان و پدرام کريمي نوشته اند. فيلم داستان داود، بهيار مجرب بيمارستان است كه بيماران مبتلا به مرگ را احيا مي‌كند اما اكنون مرگ به سراغ او آمده است...

اين سومين فيلم بلند هادي بعد از «قرنطينه» و «يکي مي خواد باهات حرف بزنه است» است که تهيه کنندگي آن را سيد امير سيد زاده بر عهده دارد.

تدوین این فیلم به تازگی توسط سپیده عبدالوهاب آغاز شده است تا در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آید.عکس‌های پیمان معادی، نگار جواهریان و مانی حقیقی در «ملبورن»عکس‌های پیمان معادی، نگار جواهریان و مانی حقیقی در «ملبورن»

شنیده ها حاکی است که این فیلم یکی از فیلم اولی های متفاوت سینمای ایران است و اگر موفق به حضور در جشنواره فیلم فجر شود می تواند نظر منتقدان و مردم را به خود جلب کند. البته در جشنواره سال گذشته فجر هم جدا از چند فیلم که نتوانستند وارد مسابقه شوند، شاهد حضور فیلم های اول متفاوتی بودیم.

بنابر گزارش مهر، در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون مانی حقیقی، پیام معادی، نگار جواهریان، روشنک گرامی، الهام کردا، ویدا جوان، پرستو مقدم حضور دارند و علی سرابی نیز به عنوان بازیگردان در این پروژه همکاری می کند.

نویسنده و کارگردان: نیما جاویدی، مشاور کارگردان: کیانوش عیاری، مدیر فیلمبرداری: هومن بهمنش، طراح صحنه و لباس: کیوان مقدم، صدابردار: وحید مقدسی، طراح گریم: سودابه خسروی، مدیر تولید: حسین بشگرد و... از عوامل این فیلم هستند.

اصطلاح فیلم اولی که چند سالی در سینمای ایران رایج شده است به فیلم هایی اطلاق می شود که کارگردان آنها اولین فیلم بلند سینمایی اش را می‌سازد.

امير سيفي "گذشته"ایی که آینده زیبا دارد جدیدترین اثر اصغرفرهادی و اولین فیلم خارج از کشور او به نام "گذشته"(le passe) حدود 10 روزی از اکران عمومی اش در ایران می گذرد،فیلمی که بسیاری از دوستداران سینمای فرهادی با هیجانی همراه با ترس منتظر تماشایش بودند تا ببینند کارگردان اسکاری برای فیلم جدیدش سراغ چه مضمونی می رود.

فرهادی با اذعان به این موضوع که انتظارات از او بالا رفته با اقدامی شجاعانه فیلم خود را در فرانسه و مهمتر از آن به زبان فرانسه ساخته است،اقدامی که بسیاری از فیلمسازان مشهور جهان مثل (هو هسیائو-هسین) در «پرواز بالون قرمز» و (لویه)در «عشق و کبودی» چون به زبان کشوری که در آن فیلم می ساختند آشنا نبودند،ناتوانی شان در هدایت درست بازیگران به طور کامل مشخص بود،ولی با دیدن چند سکانس از"گذشته"مخاطب متوجه می شود که فرهادی خارج ازگروه این فیلمسازان قرار گرفته وبا فیلمی ملودرام که به جزییات پرداخته است،روبرو می شويم.
 
فیلم در فرانسه فیلمبرداری شده است و سکانس های خارجی فیلم در لوکیشن های حومه شهر پاریس،یک داروخانه،خشکشویی، رستوران و خانه ای سرد و بی روح با پنجره های بسیار که تماشاگر را به یاد فیلم"جدایی نادر از سیمین" می اندازد،فیلمبرداری شده است.
در این فیلم ماری(برنيس بژو)ازهمسرش احمد(علی مصفا) می خواهد بعد از 4 سال به فرانسه برگردد تا به صورت رسمی از هم طلاق بگیرند هر چند طبق قانون حضور احمد لازم نیست ولی ماری با این کار می خواهدخداحافظی تلخی را برای احمد رقم زند و به جای اینکه برای او هتل رزرو کند او را با خود به خانه می برد و در آنجا احمد متوجه می شود فردی به نام سمیر(طاهررحیم)در آن خانه حضور دارد که قرار است با ماری ازدواج کند.
 
در سکانس هاي اوليه فيلم وقتي ماری برای استقبال از احمد به فرودگاه می‌رود، فاصله عمیق میان این دو نفر با گفتگو از پشت شیشه‌ای ضخیم نمایان می‌شود،مانع شيشه اي که مانع درکشان از همديگر هست و در صحنه اي بعد زماني که ماري با ماشين دنده عقب بي مورد مي گيرد عنوان فيلم مشخص مي شود زيرا ماري بي جهت به گذشته مي خواهد برگردد،ولی کارگردان به خوبي علاقه ای که هنوز ماری به احمد دارد را نمايش مي دهد و در سکانسی از فیلم لوسی(پائولين بورلت)دختر بزرگ ماری به احمد می گوید مادرش به خاطر این دارد با سمیر ازدواج می کند که از نظر ظاهری شبیه به احمد است.
 
احمد با ظاهری آرام و به خواست ماری درگیر ماجراهایی می شود که کارگردان به صورت جزیی به آنها پرداخته است تا جایی که تراژدی از دل اتفاقات به ظاهر بی اهمیت خلق می شود.فرهادی در این فیلم سعی کرده نشان دهد که انسان چگونه ناامیدی و خشم نشات گرفته از زندگی گذشته‌اش را از طریق انتخاب‌های غلط در زندگی جدید توجیه می کند و نگاه ویژه ای به شهامت عذرخواهی و راستگویی در این فیلم داشته است.
 
شاید از دیدگاه مخاطب ایرانی به معایب فیلم،مدت زمان 130 دقیقه ای فیلم که از حوصله مخاطبان ایرانی به واسطه عادت کردن به فیلم هایی که مدت زمان کمتری دارند و همچنین زیرنویس فارسی فیلم اشاره بتوان کرد که در هر صورت فیلم محصول کشور فرانسه و از عهده کارگردان خارج است.
 
میزانس های عالی فرهادی همراه با کادربندی های فوق العاده محمود کلاری از دیگر نکات مثبت فیلم بشمار می رود که تماشاگر را تا انتهای فیلم همراه خود نگه می دارد.
 
فیلم بر پایه عشق و مرگ و روابط خانوادگی ساخته شده است که قربانیان اصلی این نوع روابط کودکان هستند.روابط ماری،احمد و سمیر هسته اصلی داستان را شکل داده اند و کارگردان در کنار بدنه ی اصلی داستان توانسته است به مسائلی هم چون دروغ،عشق و نفرت بپردازد.
 
"گذشته" همانند فیلم قبلی اصغرفرهادی پایانی بازدارد و کارگردان دست مخاطب را در تصمیم گیری آینده شخصیت هایی که در گذشته سیر می کنند باز گذاشته است،"گذشته"ای که می تواند در جشنواره های مختلف و مراسم اسکار 2014 آینده ای زیبا داشته باشد.
 

تعداد صفحات : 7

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    کدام فیلم برای اسکار بهتر است ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 64
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 35
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 38
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 46
  • بازدید ماه : 42
  • بازدید سال : 343
  • بازدید کلی : 5,610